top of page

Hestemassage og alle dens fordele

Tilbage i slutningen af 1980'erne begyndte hestemassage så småt at få en plads, som en anderkendt alternativ behandlingsform til sportsheste. Siden er det vokset enormt og det samme er anderkendelsen af behovet for hestemassage. 

Hvilke heste har brug for massage? 
Det korte svar: Alle

Alle heste har større eller mindre gavn af massage. Alle heste er født med en form for skævhed eller ubalance, der gør at de kompenserer, hvilket massage kan hjælpe med. 
Der er selvfølgelig forskellige grader af nødvendighed, men alle heste har gavn af massage. 
Når en hest får massage, oplever den også en behagelig og afslappende stund med et menneske, som kan være med til at styrke båndet mellem heste og mennesker. Hesten får 45-60 minutters ro, hvor den har mulighed for at vise, hvor det spænder og hvor der er udfordringer. Rigtig mange anvender min massage af denne simple grund. Når en hest får massage, så påvirkes det autonome nervesystem og hestens blodtryk vil samtidig falde. 

Jeg oplever ingen ridemæssige udfordringer. Skal min hest stadig have massage? 

Når jeg starter den opvarmende del af massagen igennem effleurage, så får hestens dybe bindevæv mulighed for at få en bedre blodgennemstrømning. På denne måde kommer hesten af med ophobede affaldsstoffer.

Allerede her viser langt størstedelen af alle mine patienter afspænding og den dybere massage kan gå i gang. 

Hestemassage til husbehov

Alle kan give deres heste en massage, som de fleste heste vil nyde. 

Start med at stille hesten det sted, hvor den er mest tilpas. Træk vejret dybt og forbered dig selv på en lille time, hvor du skal have hesten 100% i fokus. Har du haft en dårlig dag, er stresset eller har du mindre tålmodighed lige netop denne dag, så er mit råd at vente til en anden dag. 

 Start med at stryg dine håndflader over alt på hesten. De fleste heste vil reagere positivt på at blive berørt med strøg, enten ved at trække vejret dybere eller ved at begynde på de klassiske afspændingstegn: slikke sig om munden, gabe, bevæge mulen. 

Lysbehandling

Jeg medbringer altid lysterapi, når jeg er ude og massere. 

 LTS (light therapy system) er lavet på baggrund af NASA teknologi omkring infrarødt lys. Cheval LED består af LED-lys med forskellige bølgelængder med en klinisk bevist positiv indvirkning på kroppen. I Cheval LED har vi røde, nær-infrarøde og infrarøde lys i spektret 660nm-850nm. Man har valgt disse bølgelængder, fordi de er inden for det optiske vindue (de bølgelængder, der har den største effekt på kroppen) og er bevist i kliniske forsøg for at reducere smerte, betændelse, spænding, stivhed og reparationsvæv.

Smertelindring
Cheval LED kan effektivt reducere smerter. Den lette behandling virker for både smerter fra traumer, gigt, forvrængning, og muskelømhed.

Inflammationer
Cheval LED reducerer inflammation med op til 2/3 efter 1-3 behandlinger. Behandl kontinuerligt, indtil symptomerne er væk, helst 3 gange om dagen.

Sår
Brug Cheval LED for at forbedre helingsprocessen, reducere risikoen for infektioner og mindske arvævet. Brug Cheval LED 3 gange i de første 24 timer og en gang om dagen de følgende dage, indtil såret heler.

Skader
Cheval LED forkorter og letter helingsprocessen i skader, såsom seneskader og muskelskader. Blodgennemstrømningen vil stige, og helingstiden reduceres.


Du kan købe en CHEVAL LED wrap af mig. 
Priserne varierer fra 3900 kr. - 5590 kr. 

bottom of page